Google’s dierentuin vraagt om kwalitatieve content!

google updates vragen om goede contentWat hebben een panda, pinguïn en kolibri met elkaar gemeen? Inderdaad, het zijn dieren, maar er schuilt nog een addertje onder het gras. Het zijn namelijk drie Google updates die ervoor zorgen dat internetgebruikers van kwalitatief betere zoekresultaten worden voorzien.

Wat betekent dat voor uw internetbedrijf? Dat kwalitatief hoogstaande content van goede tekstschrijvers nóg belangrijker is geworden om gevonden te worden in de zoekmachine van Google.

De updates Google Panda, Penguin en Hummingbird hebben ieder een grote invloed op hoe de populairste zoekmachine ter wereld de websites rangschikt. Dat gebeurt via algoritmes: speciale formules die Google gebruikt om te bepalen welke positie een website in de zoekresultaten krijgt. De Google updates Panda, Penguin en Hummingbird brengen veranderingen in de algoritmes aan. Dit om manipulatie van zoekresultaten tegen te gaan. Google wilt dat kwaliteit telt. En de inhoudelijk beste websites bovenaan staan.

Unieke, waardevolle en foutloze teksten

Google Panda duwt websites met content van lage kwaliteit en duplicaatteksten naar beneden in de zoekresultaten. Het is daarom van groot belang om unieke, waardevolle en foutloze teksten op uw website te plaatsen. En deze informatieve en eenvoudig te lezen webteksten regelmatig te actualiseren. Dat wordt gewaardeerd door uw bezoekers die mogelijk ook de informatie met anderen willen delen. Dat beïnvloedt positief uw zoekpositie in Google.

Een ervaren tekstschrijver kan zorgen voor de juiste content, met pakkende koptitels en tussenkopjes, duidelijke productomschrijvingen en unieke, gedetailleerde teksten van voldoende lengte. De SEO copywriting met hoge kwaliteit teksten wordt beloond met een goede ranking in Google.

De goede hoeveelheid keywords met inhoudsvolle pagina’s

Google Penguin bestraft websites die zich niet aan de richtlijnen van Google houden en proberen om de Google ranking te misleiden. Denk aan keyword stuffing, het overdadig gebruiken van keywords in koptitels, headers, productomschrijvingen en paginateksten. U kunt beter een externe tekstschrijver inschakelen die de juiste hoeveelheid keywords op een natuurlijke manier in de webteksten verwerkt en voor pakkende koppen en onderscheidende inhoud zorgt.

De laatste update, Google Hummingbird, zorgt ervoor dat de zoekresultaten beter worden afgestemd op zoekopdrachten, waarbij meerdere woorden worden ingetypt. Deze update richt zich dus specifiek op de betekenis van de gehele zoekopdracht. Om zo goed mogelijk gevonden te worden, dient uw content hierop aangepast te zijn, met gebruikmaking van de juiste keywords, synoniemen en eventuele populaire omschrijvingen.

Kwaliteit, uniciteit en originaliteit tellen meer dan ooit!

Het gaat als gevolg van alle Google algoritme updates meer dan ooit om de kwaliteit, uniciteit en originaliteit van de teksten op uw website.

greatcontent heeft een van de grootste databases met vakbekwame tekstschrijvers die content leveren in maar liefst 18 talen. Zij zorgen voor bedrijfseigen, waardevolle content op uw website. Hiermee versterkt u uw concurrentiepositie en laat u bij uw bezoekers een professionele indruk achter.


Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *