Uw content outsourcen: doen!

Outsourcing van contentIn goede content moet enthousiasme, passie, kwaliteit en betrouwbaarheid terug komen. U wilt natuurlijk niet dat de ruimte voor content gevuld wordt met standaard content.

Daarnaast moeten ook de SEO teksten uniek en opvallend zijn om hoog te ranken in de zoekmachines. Externe tekstschrijvers ondersteunen u hierbij. Content outsourcen is de trend.

Extra dosis talent van een tekstbureau

De CEO van greatcontent, Jasper Masemann, geeft aan dat het inschakelen van externe tekstschrijvers diverse resultaten oplevert. “Laten we eerlijk zijn. Het aannemen van personeel voor vaste functies is zeer intens, en voor een fluctuerende vraag zoals teksten, kan het een frustrerende taak zijn. Als u niet helemaal zeker bent over de hoeveelheid teksten die u wekelijks of maandelijks nodig heeft, dan kan het nuttig zijn gebruik te maken van externe tekstschrijvers. In elk geval als aanvulling op uw eigen personeel.” Het is niet alleen een voordelige investering, maar het bespaart ook tijd. Uw tijd kunt u als actieve ondernemer immers beter besteden.

Zo levert greatcontent één van de grootste databases van de Benelux met tekstschrijvers die content leveren in maar liefst 18 verschillende talen. Ideaal wanneer u de pijlen richt op de internationale markt!

Altijd de juiste kennis in huis

Outsourcen betekent niet alleen flexibiliteit. Externe tekstschrijvers bieden ook de juiste kennis. Wat de één niet weet, dat weet de ander wel! Wanneer u uw content door een interne schrijver of vaste freelancer laat verzorgen, dan reikt de kennis maar tot een bepaald punt. Iedere tekstschrijver heeft zo de eigen specifieke kwaliteiten en vaardigheden. Masemann vindt dan ook dat externe tekstschrijvers het werk van uw eigen personeel kunnen aanvullen. “Ik zeg niet dat webshops of online marketing bureaus eigen content medewerkers moeten ontslaan. Wat ik zeg is dat schrijvers creatieve dieren zijn en als zodanig alleen veel kunnen doen binnen hun eigen kennis. Uw tekstschrijver die briljante content schrijft over zeilen kan niet per definitie met dezelfde passie schrijven over windsurfen. Hoewel beide onderwerpen gerelateerd zijn aan watersport. Zo werkt het gewoonweg niet.”

Outsourcen van kwaliteit

Een oase van kennis en creativiteit

Meerdere tekstschrijvers kunnen u laten zien hoeveel verschil er in creativiteit zit. Dit resulteert in verschillende teksten die stuk voor stuk goed zijn voor aantrekkelijke en pakkende content: of het nu om SEO teksten, productomschrijvingen of de o zo belangrijke homepage gaat. Het inzetten van meerdere externe tekstschrijvers levert uiteraard ook tijdwinst op. Content kan vele malen sneller worden aangeleverd door tientallen externe tekstschrijvers dan door enkele, interne content medewerkers.

De ‘oh ja’-factor: externe schrijvers zijn aanvulling

Wanneer greatcontent u of uw content medewerkers vragen de voordelen van uw product of dienst op te noemen, dan komen er waarschijnlijk al heel wat punten naar voren. Externe tekstschrijvers bedenken daar nog eens twee of drie keer zoveel bij. Door het verschil in kennis, ervaring en creativiteit komt iedere schrijver met unieke punten waarbij u denkt: ‘oh ja!’. Nieuwe inzichten brengen meer mogelijkheden: outsourcen van content is de perfecte aanvulling!


Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *