Interview met greatcontent tekstschrijver

Tekstschrijvers voor seo tekstenOm wat meer een blik in de ´greatcontent keuken´ te werpen, volgt hier een interview met één van onze tekstschrijfsters voor webteksten: Irene Sareli.

Irene (gebruikersnaam op het platform) is een trouwe schrijfster en beantwoordt vol enthousiasme enkele vragen.

GC: Wat was je motivatie om je te registreren bij greatcontent.nl?
Irene:
Ik was op zoek naar meer schrijfwerk. Als freelance tekstschrijver werd het steeds moeilijker om hele werkdagen te vullen met opdrachten, omdat de concurrentie steeds groter werd. Ik vond het direct ook heel prettig dat je bij het inschrijven moest beginnen met een proeftekst die wordt beoordeeld. Zo weet je zeker dat je kunt schrijven op een niveau dat bij je past.

GC: Waarom heb je ervoor gekozen om te werken met greatcontent in plaats van een ander platform?
Irene: 
Eerlijk is eerlijk; tegenwoordig word je heel snel misleid als je gebruikmaakt van het internet. Ik wilde wel zeker zijn dat de teksten voor een goed doeleinde worden gebruikt en dat de betalingen ook netjes geregeld worden. Alleen op die manier heb je natuurlijk twee tevreden partijen, en met de opdrachtgevers meegerekend (waar je het uiteindelijk toch voor doet) drie partijen die naar tevredenheid kunnen samenwerken. Greatcontent straalde voor mij deze betrouwbaarheid uit. Ook omdat het internationaal bekend is en internationale opdrachtgevers heeft.

GC: Wat was je ervaring met schrijven voordat je actief werd via greatcontent.nl?
Irene: 
In 2008 verloor ik mijn fulltime baan. Ik heb mijn studie HBO Psychologie opgepakt en ben daarnaast freelance gaan schrijven, met als doel weer fulltime aan het werk te gaan bij een ander bedrijf. Echter, in 2010 werd ik ziek en na veel onderzoeken bleek uiteindelijk dat ik ook nooit meer beter zou worden. Hierdoor zou ik relatief snel niet meer in staat zijn buiten de deur te gaan werken. Hierop ben ik mijn eigen tekstenbureau begonnen, om niet te hoeven ‘profiteren’ van een uitkering. Ik ben cursussen gaan volgen aan de Schrijversvakschool en via thuisstudie, op het gebied van creatief schrijven, marketing en SEO, om de opdrachtgevers ook echt iets te bieden.

Meld je aan bij www.greatcontent.nl

GC: Het platform ontwikkelt zich continu. Wat vind je handige tools voor je als schrijver?
Irene: Ik vind het persoonlijk heel handig dat de keywords en het totaal aantal woorden al automatisch door het systeem worden geteld. Dit is vooral heel makkelijk als de tekst wat langer is, of als er veel verschillende keywords gebruikt moeten worden.

GC: Heeft het platform wellicht ook nadelen of beperkingen voor je?
Irene: Er zijn weinig nadelen te noemen. Er is één probleempje waar ik nog wel eens tegenaan loop en dit is het maximum aantal teksten dat je ’in je bezit’ mag hebben. Als deze geschreven zijn, en staan te wachten op goedkeuring, dan kan ik geen nieuwe teksten meer aannemen tot er iets is goedgekeurd. Als het aan mij lag, dan zou ik waarschijnlijk dag en nacht schrijven. Dus de vraag is natuurlijk of dit nadeeltje komt door een ‘beperking’ van greatcontent, of door mijn eigen (over)enthousiasme!

GC: Hoe actief ben je op het platform?
Irene: 
Als er opdrachten zijn, dan ben ik er! Ik mag wel zeggen dat ik dagelijks actief ben op het platform en in veel gevallen is dit ook de hele dag. Wanneer de mogelijkheid er is, dan ben ik gewoon een hele werkweek aanwezig op het platform.

GC: Hoeveel onderzoek doe je over het algemeen als je schrijft? En hoe doe je onderzoek?
Irene: 
Dit is heel erg afhankelijk van het onderwerp. Door de jaren heen heb ik al talloze websites van A tot Z verzorgd als het om de content gaat. Ik ben iemand die werkelijk alles onthoudt. Dit betekent dat ik over heel wat onderwerpen al de nodige informatie weer naar boven kan halen om een goed artikel te schrijven. Natuurlijk zijn er (gelukkig) ook heel veel onderwerpen waar ik wel onderzoek naar moet doen. Ik leer graag, dus soms zoek ik die onderwerpen ook heel bewust op. Ik voer soms een SEO-onderzoek uit, om te zien of ik de gevraagde keywords nog kan aanvullen op een onopvallende manier. Daarnaast gebruik ik veel online bibliotheken waarvan de betrouwbaarheid bewezen is.

GC: Welke onderwerpen of soort opdrachten schrijf je met plezier? En waarom?
Irene: 
Ik moet zeggen dat ik alle onderwerpen heel leuk vind, omdat alle onderwerpen iets hebben dat mij aantrekt. Als het onderwerp mij al bekend is, dan is het leuk omdat ik mijn kennis er makkelijk in kan leggen. Als het onderwerp mij totaal onbekend is, dan kan ik mijn ‘potje’ kennis er leuk mee aanvullen na een zoektocht naar informatie. Laatst kreeg ik het verzoek wat productomschrijvingen voor een erotische website te schrijven. Ik had wel al ervaring met erotische teksten, maar productomschrijvingen zijn toch weer even iets anders. Het draait immers volledig om de feiten. Hier moest ik toch wel even goed over nadenken, maar uiteindelijk zat ik ook daar goed in en werd ik heel goed beoordeeld door de opdrachtgever. Dus, weer een ervaring rijker!

GC: Is het schrijven voor greatcontent een deel van je vaste routine of hangt dit af van je andere activiteiten?
Irene: 
Schrijven voor greatcontent is voor mij als werken voor een werkgever. Mijn agenda staat het liefst zo vol mogelijk met opdrachten van greatcontent. Zo heb ik toch het gevoel dat ik iets nuttigs doe, en net als ieder ander echt werk voor mijn geld. Natuurlijk heb ik ook nog wel opdrachten buiten greatcontent om, maar ik moet zeggen dat ik me daar steeds minder mee bezighoud. Ik zie greatcontent echt als mijn ‘fulltime werkgever’, waar ik vakantie kan nemen wanneer ik wil (wat ik eigenlijk nooit doe) en waar ik ook eens een ‘off-day’ kan hebben zonder dat ik op de vingers wordt getikt.

GC: Welke contacten heb je met het team van greatcontent? Hoe ervaar je deze?
Irene: Het team van greatcontent is echt geweldig. Als ik eens tegen een heuvel aanloop tijdens het schrijven, en ik kom er in mijn eentje maar niet overheen, dan zijn zij er altijd om te helpen. Ze zetten zich in tot het probleem is opgelost, wat het probleem dan ook mag zijn. Door mijn ziekten gebeurt het weleens (gelukkig niet heel vaak) dat ik onverwachts in een ziekenhuis terecht kom of gewoonweg te ziek ben om te schrijven. Ik hoef dan maar contact te zoeken en er wordt meegedacht over de deadlines, zodat ik de teksten gewoon kan schrijven. Ze bellen weleens om zaken te bespreken of als ze leuk nieuws hebben over een opdracht, en dat is altijd gezellig. Kortom, allemaal heel prettig, vriendelijk, en ook nog gezellig!

GC: Welke contacten heb je met klanten op het platform? Hoe ervaar je deze?
Irene: Inmiddels heb ik wat ‘vaste’ klanten op het platform die zo af en toe eens voorbij komen met grotere Direct Orders. Dit is natuurlijk heel fijn, en het contact met deze opdrachtgevers loopt heel goed, gemakkelijk en informeel. Bij grotere opdrachten of heel belangrijke opdrachten neem ik graag zelf vooraf eens contact met de opdrachtgever op om alles nog eens goed door te nemen. Soms kan de briefing nog wat worden aangevuld met wat puntjes die nog vergeten zijn, of kan ik nog wat ideeën toevoegen aan de briefing. Zo weet ik zeker dat de tekst naar wens geschreven wordt, en weet de opdrachtgever dat de tekst aan de verwachtingen voldoet. Dit zorgt ervoor dat er zelden nog correcties achteraf nodig zijn. Dit is voor de opdrachtgevers prettig, omdat ze direct de juiste tekst in handen hebben, en dit is voor mij prettig, omdat ik weer door kan met de volgende opdracht. Eigenlijk heb ik nooit echt een probleem gehad met de communicatie met opdrachtgevers. Ze zijn stuk voor stuk vriendelijk en behulpzaam.

GC: Heb je een leuk verhaal of ervaring op het platform opgedaan om te delen?
Irene: 
Ik kan nog pagina’s vol schrijven met leuke ervaringen, contacten en gebeurtenissen. Ik noem één opdracht waar ik echt heel blij mee was, en dat was het schrijven van een compleet E-book met elf hoofdstukken. Hier ging behoorlijk wat werk inzitten, maar het was super om te doen! Uiteindelijk heb ik toch een heel boek geschreven, en daar ben ik heel trots op! Het was voor greatcontent ook de eerste keer dat een opdrachtgever om een compleet E-book vroeg, dus we hebben veel overleg gepleegd. Het E-book is de enige opdracht die ik volledig heb uitgeprint, gewoon omdat ik trots ben op het feit dat greatcontent mij de mogelijkheid heeft gegeven een boek te schrijven. Een boek schrijven is nog altijd een droom van mij, en dit was een heel mooi begin!

GC: Heb je een laatste tip voor nieuwe schrijvers op het platform?
Irene: 
Met vriendelijkheid kom je een heel eind. Natuurlijk kom je opdrachtgevers tegen die wat stugger zijn, maar door je aan te passen naar hun manier van communiceren en altijd vriendelijk te blijven, dan blijken ze eigenlijk helemaal niet zo stug te zijn. Ik denk dat het heel goed is om het platform te zien als een sociale plek waar je allemaal aanwezig bent om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Ik help de opdrachtgevers aan goede teksten en zij helpen mij aan een goede beoordeling om weer een niveautje hoger te kunnen komen in de toekomst.

Greatcontent schrijfster Irene Sareli: “Voor mij is greatcontent een ontmoetingsplaats, waar je werkt met leuke mensen en steeds nieuwe mensen ontmoet. Ik denk dat je het prettigst werkt op het platform als je het ziet als een leuk uitje met leuke mensen. Uiteindelijk schrijf je de beste teksten als je voor je plezier schrijft, en niet omdat het moet!”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *