Hogere ranking in Google door foutloze webcontent

spelling belangrijk voor rankingAls ondernemer met een webshop probeert u natuurlijk zo goed mogelijk de aandacht van uw klanten te trekken. U wilt met uw SEO-teksten duidelijk zichtbaar zijn op het internet én snel gevonden worden in de zoekmachine van Google.

De juiste zoekwoorden en links van hoge kwaliteit helpen bij een goede Google ranking. Maar er zijn meer factoren van belang! Ook een juiste spelling en grammatica beïnvloeden uw ranking in Google.

Hoge kwaliteit copywriting van invloed op ranking
In de praktijk blijkt namelijk dat de hoogst gerangschikte websites in Google weinig tot geen taalfouten bevatten. Steeds meer signalen wijzen erop dat een goede spelling en grammatica worden meegewogen in de PageRank. Voor ondernemingen die moeite hebben om een hoger resultaat in de zoekmachines te bereiken door bijvoorbeeld hoge concurrentie op de keywords: extra aandacht aan de kwaliteit van de eigen webteksten besteden helpt.

Mr. Google waardeert foutloos geschreven teksten
Google focust zich met zijn zoekalgoritme op de kwaliteit van de webcontent. Unieke en foutloze webteksten worden gewaardeerd door de zoekmachine. Webshops moeten daarom gespitst zijn op een juiste spelling en grammatica van de categorie- en productteksten die op de verschillende webpagina’s vermeld staan. Typefouten komen bovendien onprofessioneel over en hebben een negatieve invloed op het vertrouwen dat bezoekers in uw online shop stellen.

Goede gebruikerstevredenheid betekent goede teksten
Het aantal bedrijven dat zich met een nieuwe webshop op internetverkopen focust, neemt wekelijks toe. Juiste spelling en grammatica om een goede ranking in Google te realiseren, wordt daarmee steeds belangrijk om als webbedrijf in de picture te blijven. Mr. Google hecht verder waarde aan een goede gebruikerstevredenheid. Het gezonde verstand zegt dat het juiste gebruik van spelling, stijl en interpunctie belangrijke factoren zijn voor gebruikers van de zoekmachine. Een website die vol staat met taalfouten en grammaticale uitglijders, weerhoudt bezoekers om terug te keren naar de site die als onprofessioneel wordt gezien. Weinig terugkerende bezoekers én impopulariteit, heeft negatieve invloed op uw ranking.

Correcte spelling en grammatica essentieel voor uw SEO-strategie
Het gebruik van correcte spelling en grammatica is essentieel voor uw SEO-strategie op lange termijn. Foutloos geschreven teksten zijn de beste manier om uw contentstrategie optimaal te laten werken. Spelling en grammatica van hoog niveau verhoogt ook de kans dat andere toonaangevende – en voor uw bedrijf belangrijke – websites met een hoge PageRank naar uw artikelen linken. Neem daarom geen risico als het op kwaliteit aankomt.

Greatcontent adviseert u te kiezen voor teksten met minimaal kwaliteitsniveau 4+ om bij te blijven bij deze ontwikkeling. Dat bent u verzekerd van tekstschrijvers die complexe en technische onderwerpen aankunnen. Die teksten produceren die aan de SEO-eisen voldoen. Teksten met de juiste en voldoende keywords die foutloos geschreven zijn. Foutloze webcontent is de toekomst!


Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *